Wypróbuj ten dodatek do twojej sałatki, lub tłuczonych ziemniaków. Także świetnie się sprawdza na wierzch mięsa polanego sosem. Pieczarki się karmelizują na patelni z dodatkiem masła i soli i naprawdę więcej im nie trzeba, bo są pyszne.
Rodzaj dania: dodatek, posypka
Koszt: tanie
Trudność: łatwe
Czas: 15 min
Porcje: 4
Czas przygotowania: 5 min
Czas smażenia: 10 min
Ostry nóż, deska do krojenia, duża patelnia, drewniana szpatułka
Składniki:
- 200gr pieczarek
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka soli
Jak przygotować:
Pokrój pieczarki drobno. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i jak się nagrzeje, rozpuść masło na niej. Do roztopionego masła dodaj pieczarki i posól szczyptą soli. Mieszaj co 3-4 minuty, próbując trochę i dosalając. Pieczarki będą gotowe, gdy będą złoto- brązowe w kolorze, lekko chrupiące i kawałki będą lekko zlepiały się ze sobą. Wtedy zdejmij patelnię z ognia i podawaj.
No comments:
Post a Comment