Monday 10 October 2011

Najprostsza sałatka


















Kocham sałaty, jak już pewnie większość z was wie od dawna. Ta jest najłatwiejsza ze wszystkich znanych ludzkości. Kiedy już się zakręcisz przy tym, nie ma odwrotu. Użyj roszponki, ma więcej miąższu ( jeśli to możliwe), jest delikatna i lekko chrupiąca i świetnie się miesza z innymi składnikami. Tu jest wersja BASIC. Pokochaj ten delikatny smak. Wszystko poza roszponką czego potrzebujesz, to bardzo dobrej jakości oliwy z oliwek. Ja użyłam oliwy z dodatkiem czarnej trufli, co mi kochanie przywiózł ze specjalistycznego sklepiku w Paryżu, specjalizującego się w truflach. Uwielbiam, kiedy pamięta o tym, czego potrzebuję:)

Rodzaj dania: sałatka, dodatek

Koszt: średni
Trudność: łatwe
Czas: 3 min
Porcje: 2-4
Czas przygotowania: 3 min

Co potrzebujesz do przygotowania tego dania:
Dużej miski, łyżki do sałaty

Składniki: 
  • 1 opakowanie roszponki 
  • 1 łyżka najlepszej oliwy z oliwek jaką masz


      Jak przygotować:
      Wlej oliwę do miski i pokręć nią, tak by oliwa pokryła ścianki miski. Wrzuć roszponkę i delikatnie wymieszaj. Gotowe do podawania! HA! Takie PROSTE! Nigdy byście się nie domyśleli.

      Dodatkowe informacje:
      Mamy cynk, że Maille (która robi świetną francuską musztardę), produkuje również ocet malinowy, dostępny w Polsce. Kiedy już nałożysz sobie sałaty i masz ten ocet, skrop sobie odrobinką tym octem. Przepyszne. I szczerze i uczciwie polecamy zrobienie sobie przyjemności i zakupienia nawet malutkiej buteleczki porządnej oliwy z oliwek z truflą.
      Kocham sałatę.

      No comments:

      Post a Comment