Kocham sałaty, jak już pewnie większość z was wie od dawna. Ta jest najłatwiejsza ze wszystkich znanych ludzkości. Kiedy już się zakręcisz przy tym, nie ma odwrotu. Użyj roszponki, ma więcej miąższu ( jeśli to możliwe), jest delikatna i lekko chrupiąca i świetnie się miesza z innymi składnikami. Tu jest wersja BASIC. Pokochaj ten delikatny smak. Wszystko poza roszponką czego potrzebujesz, to bardzo dobrej jakości oliwy z oliwek. Ja użyłam oliwy z dodatkiem czarnej trufli, co mi kochanie przywiózł ze specjalistycznego sklepiku w Paryżu, specjalizującego się w truflach. Uwielbiam, kiedy pamięta o tym, czego potrzebuję:)
Rodzaj dania: sałatka, dodatek
Koszt: średni
Trudność: łatwe
Czas: 3 min
Porcje: 2-4
Czas przygotowania: 3 minDużej miski, łyżki do sałaty
Składniki:
- 1 opakowanie roszponki
- 1 łyżka najlepszej oliwy z oliwek jaką masz
Jak przygotować:
Wlej oliwę do miski i pokręć nią, tak by oliwa pokryła ścianki miski. Wrzuć roszponkę i delikatnie wymieszaj. Gotowe do podawania! HA! Takie PROSTE! Nigdy byście się nie domyśleli.
Dodatkowe informacje:
Mamy cynk, że Maille (która robi świetną francuską musztardę), produkuje również ocet malinowy, dostępny w Polsce. Kiedy już nałożysz sobie sałaty i masz ten ocet, skrop sobie odrobinką tym octem. Przepyszne. I szczerze i uczciwie polecamy zrobienie sobie przyjemności i zakupienia nawet malutkiej buteleczki porządnej oliwy z oliwek z truflą.
Kocham sałatę.
No comments:
Post a Comment